VEELGESTELDE VRAGEN

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Ik moet een video opvragen, waar kan ik deze voorbeeldvideo’s opvragen?
Dit is voor nu nog even op WhatsApp, maar later dit jaar zullen deze hier op de website van Hartkamp Coaching te vinden zijn.
Ik moet een video opnemen en toesturen, waar moet dit heen gestuurd worden?
De video van de oefening moet je via whatsapp toesturen! Hierna volgt feedback van Mark.
Is mijn dag weging belangrijk? Ik stoor mij namelijk aan de gewichtsschommelingen...
Een dag weging is TOTAAL onbelangrijk omdat je lichaam dagelijks fluctueert qua vochtbalans. Het belangrijkste is het weekgemiddelde, wat je dient in te voeren in de app en mee te nemen in de wekelijks check-in.
Via welk programma moet ik progressie foto’s insturen en om de hoeveel weken?

Om de 4 weken willen wij graag progressie foto’s zien, die je toestuurt via WeTransfer.com naar ons e-mailadres info@hartkampcoaching.nl.

Is de wekelijkse check-in verplicht, ook tijdens mijn vakantie/off-week?
Ja, er dient altijd een korte update gegeven te worden of anders aangegeven te worden dat je deze niet instuurt i.v.m. vakantie/off-week etc.
Welke moment van de dag moet ik mijn progressie foto’s maken?
Deze dien je in de ochtend op lege maag te maken (je mag evt. een progressie shape-video toevoegen / foto’s met trainingspomp).
Moet ik in mijn startweek rustig aan doen tijdens de trainingen?
De eerste week is het vooral wennen aan de nieuwe oefeningen, de uitvoering hierin, de evt. balansfactoren en vervolgens als we dit allemaal onder de knie hebben gaan we de gewichten verhogen & de intensiteit verhogen.
Ik wil graag elke 4 weken een compleet nieuwe trainingsplan i.v.m. dat het gaat vervelen, kan dit?
Nee! Bij Hartkamp Coaching werken we minimaal 8 weken met een trainingsplan waarbij we vervolgens gaan kijken wat er beter moet / waar we stagneren. Hier spelen wij op in, passen wij aan en vervolgens kun jij weer verder kunnen met jouw trainingsprogressie. Het nadeel van elke 4 weken een nieuw trainingsplan starten is dat je telkens opnieuw moet beginnen. In krachttraining is het JUIST essentieel & ontzettend belangrijk om consistent te zijn en te blijven in een bepaalde oefeningsselectie en hier JUIST sterker in te worden. Het gevolg van hier sterker in worden = MEER spieropbouw, oftewel MEER spiermassa. Uiteraard zullen we in de loop der tijd kleine aanpassingen doorvoeren waar nodig / wat nodig is door bijv. een blessure etc.
Hoevaak en wanneer mag ik nieuwe voedingsplannen kiezen?
Elke 4e week mag jij opnieuw 4 nieuwe voedingsplannen kiezen. Hierover ontvang jij een mail in de week daarvoor, zodat jij hier aan herinnert wordt. Kies slim qua evt. kooktijd, maar kies vooral LEKKERE maaltijden!
Hoe kan ik het beste omgaan met een cheatday/feestje/bruiloft/weekend weg/vakantie etc.?
Het is wat lastig om iedere context hier te beantwoorden, maar het belangrijkste is dat we slim omgaan met de maaltijden die we wegnemen & hiermee invullen. Uiteindelijk is namelijk de kcal-inname lijdend, maar die is moeilijk te schatten bij gelegenheden. Daarom raad ik aan om rekening te houden met de portiegroottes die je tot je neemt, maar hier wel maximaal van te genieten. Uiteindelijk maakt 1 dag ‘gezond’ eten je niet slank, maar maakt 1 dag ‘cheaten’ je ook niet dik. Dat is een belangrijk aspect om goed in gedachte te houden tijdens de borrel/feestje/bruiloft/vakantie etc. We zijn allemaal mensen en horen ook te genieten, so don’t worry!
PANIEK, de weegschaal geeft (veel) hoger aan na een cheatday/gezellig avondje... wat nu?

Het is logisch dat je lichaam ‘kan’ reageren doordat je andere voedingsmiddelen tot je neemt. Een gevolg zou kunnen zijn dat je bijv. meer vocht vasthoudt, waardoor je een stuk zwaarder kunt wegen op de dag erna. Dit kan o.a. te maken hebben met een verhoogde inname van koolhydraten, of evt. van een verhoogde zoutinname. Maar let op: dit is VOCHT, geen vet! Dit zal de aankomende dagen weer verdwijnen, zolang jij je oude patroon direct weer herpakt. So, don’t worry!