Overige

Hoe krijg je een dikkere kont? Het ultieme fitnessschema en dieetadvies

Dikkere kont

Een volle, ronde kont is een veelgevraagd doel in de wereld van fitness en schoonheid. Of je nu je billen wilt liften, verstevigen of gewoon wat meer volume wilt, een goed doordacht fitnessschema en een uitgebalanceerd dieet kunnen je daarbij helpen. In deze blogpost bespreken we hoe je een dikkere kont kunt krijgen en geven we je een voorbeeld van een fitnessschema.

Het belang van dieet voor een dikkere kont

Een dikkere kont begint niet alleen in de sportschool, maar ook in de keuken. Je dieet speelt een cruciale rol bij het opbouwen van spiermassa en het verminderen van lichaamsvet.
Hier zijn enkele essentiële voedingsrichtlijnen om in gedachten te houden:

Eiwitinname

Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten consumeert, zoals mager vlees, vis, eieren, zuivelproducten en plantaardige eiwitbronnen zoals bonen en noten.

Koolhydraten

Koolhydraten geven je de energie die je nodig hebt om intensieve trainingen uit te voeren. Kies voor complexe koolhydraten zoals volkoren granen, quinoa en zoete aardappelen.

Gezonde vetten

Essentiële vetten zijn belangrijk voor hormonale balans. Inclusief avocado’s, olijfolie en vette vis in je dieet kan je helpen bij het bereiken van je doelen.

Calorisch overschot

Om spiermassa op te bouwen, moet je meer calorieën consumeren dan je verbrandt. Dit betekent dat je een licht calorisch overschot moet creëren.

Hydratatie

Drink voldoende water om je spieren te hydrateren en optimaal te laten functioneren.

Fitnesschema voor een dikkere kont

Nu je de basisprincipes van voeding kent, laten we eens kijken naar een voorbeeld van een 4-daags fitnessschema dat je kunt volgen om een dikkere kont te krijgen.

Dag 1: Bilspieren en benen

 • Squats: 4 sets van 8-10 herhalingen
 • Bulgarian split squat: 3 sets van 12 herhalingen per been
 • Romanian deadlift: 4 sets van 8-10 herhalingen
 • Leg press: 3 sets van 10-12 herhalingen

Dag 2: Rust of lichte cardio

Dag 3: Bilspieren en rug

 • Hip thrusts: 4 sets van 8-10 herhalingen
 • Deadlifts: 4 sets van 8-10 herhalingen
 • Bent-over rows: 3 sets van 10-12 herhalingen
 • Lat pulldowns: 3 sets van 10-12 herhalingen Abduction Machine: 3 sets van 15 herhalingen

Dag 4: Rust of lichte cardio

Dag 5 Bilspieren en buik

 • Romanian deadlift: 4 sets van 8-10 herhalingen
 • Cable Kickback (glute-focust): 3 sets van 15 herhalingen per kant
 • Adduction Machine: 3 sets van 15 herhalingen
 • Russian twists: 3 sets van 12 herhalingen per kant
 • Planken: 3 sets van 45-60 seconden

Dag 6 en 7: Rust

Dit schema is ontworpen om je bilspieren te targeten en te versterken met oefeningen zoals Bulgarian split squats, Romanian deadlifts, hip thrusts en abductie. Herhaal dit schema gedurende meerdere weken, verhoog het gewicht en/of de herhalingen naarmate je sterker wordt en pas eventueel je dieet aan zoals eerder besproken.

Vergeet niet dat consistentie en geduld belangrijk zijn bij het opbouwen van spiermassa.Bij Hartkamp Coaching begrijpen we dat het behalen van je fitnessdoelen soms wat begeleiding vereist. Daarom bieden wij diensten aan op het gebied van Personal Training en Voedingsbegeleiding, samen met op maat gemaakte trainingsprogramma’s. Onze high-end gym, HartkampsGym, is de ideale omgeving om je lichaamstransformatie te starten. Of je nu je kont wilt vergroten of andere fitnessdoelen wilt bereiken, onze deskundige trainers staan klaar om je te helpen.

Personal Training bij Hartkamp Coaching

Als je op zoek bent naar persoonlijke begeleiding en professionele ondersteuning, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we aan de slag gaan om jouw droomlichaam te realiseren. Kom langs bij Hartkamp Coaching, dé Personal Trainer nabij Veenendaal en ervaar de voordelen van Personal Training en Voedingsbegeleiding in HartkampsGym. We staan voor je klaar!


Gratis proefles